Skočiť na hlavný obsah

Prihlasovanie na Protikorupčnú akadémiu do 12.9.2023

aka

Nadácia Zastavme korupciu ponúka bezplatné protikorupčné vzdelanie - tretí ročník 4-mesačného vzdelávacieho programu Protikorupčná akadémia.

Cieľom programu je posilniť vedomosti a zručnosti mladých ľudí v boji s korupciou.

,,Účastníci budú mať príležitosť spoznať rôzne aspekty korupcie, jej dopady na spoločnosť a osvojiť si nástroje na jej prevenciu a odhaľovanie - môžu sa tešiť na intenzívny tréning a workshopy s odborníkmi v oblastiach ako je verejná kontrola, investigatíva, kritické myslenie, či komunikácia. Títo odborníci budú zároveň garantmi projektov, na ktorých budú účastníci pracovať počas štyroch mesiacov," uvádza Zuzana Petková, riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu.

Protikorupčnú akadémiu už úspešne absolvovalo 41 mladých ľudí, ktorí vytvorili spoločensky prospešné projekty.

„Medzi projektami sme už mali workshopy o férovom správaní na stredných školách, kontrolu hospodárenia s verejnými zdrojmi v regiónoch, ale aj investigatívnu reportáž, ktorá bola odvysielaná v podobe relácie Cez čiaru na denníku sme.sk,"uvádza koordinátorka programu Anna Augustínová.

Prihlasovanie je otvorené pre mladých vo veku 17-28 rokov do 12. septembra 2023.

Viac informácií spolu s prihláškou nájdete na stránke: https://komunita.zastavmekorupciu.sk/akademia/ 

Záštitu nad tretím ročníkom prevzalo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Na Akadémii vystúpia partneri programu: Martin Turček zo spravodajského portálu Aktuality.sk, Lukáš Diko, predseda Investigatívneho centra Jána Kuciaka, Hana Skljarszka z Akadémie kritického myslenia, riaditeľka Úradu na ochranu oznamovateľov, Zuzana Dlugošová a Alexandra Kello s projektom Kreatívne myslenie.

Zdroj: tlačová správa